You can ask me
   ‘almost’ everything

Saskia van Studio Sa'qia

Heb je een prangende vraag?

Frequently asked questions.

Neem een kijkje tussen de ‘frequently asked questions’. Heb je toch nog een vraag? Aarzel niet en contacteer me vrijblijvend. Ik beantwoord je vragen met plezier.

BRANDING

+ Hoe verloopt het kennismakingsgesprek?

Een kennismakingsgesprek gebeurt online via een video-call. Je maakt hiervoor een half uur tijd vrij. Zo weten we meteen of er een match is!

+ Wat moet ik klaar hebben voordat ons project start?

Eerst moeten we beginnen met een merkstrategie. Er zijn een aantal vragen die een antwoord nodig hebben, om verder te kunnen met je merk. Je moet goed weten wie je doelgroep is, wat je doelen zijn, waar je naartoe wil met je bedrijf enzovoort  … Vanuit deze sessie wordt het moodboard gecreëerd wat voorafgaat aan het ontwerpproces.

+ Waarom moet ik starten met een strategiesessie?

Branding gaat veel verder dan de visuele elementen. Als er geen uitgebreid onderzoek gebeurt, en belangrijke vragen geen antwoord krijgen, is je huisstijl gebaseerd op losstaande feiten. Zo kan je huisstijl niet meegroeien met je bedrijf. Je kan een uitgebreide vragenlijst invullen zodat ik meer te weten kom over je bedrijf of boek een strategiesessie met mij in om alles grondig te onderzoeken.

+ Wat is een moodboard?

Het omvat een visueel geheel van kleuren, lettertypes en het schept sfeer, gebaseerd op de antwoorden die je invult op een vragenlijst. Het moodboard is een eerste zet van je project. De visuele elementen zelf maken geen deel uit van je uiteindelijke huisstijl, maar we bouwen verder op deze sfeer en richting naar je unieke en authentieke branding.

+ Kan ik dingen toevoegen aan mijn pakket?

Ja, daarvoor heb je het ‘add-on’ menu. Hier kan je afzonderlijke elementen toevoegen aan je pakket, zodat alle visuele zaken voor je merkidentiteit van je bedrijf aanwezig zijn.

+ Ik heb al een logo, maar kan ik dit laten uitbreiden?

Wanneer ik met elementen uit het verleden moet werken en hierop een aanvulling moet ontwerpen, krijg je vaak een combinatie die niet goed matcht. Zo heb je ook de kans dat je je droomklant misloopt. Een complete branding zorgt er net voor dat de huisstijlelementen mooi samenvloeien tot één geheel, waarmee je een echte connectie maakt met je doelgroep.

+ Kan ik alleen een logo laten ontwerpen, geen volledig pakket?

Nee, ik geloof niet dat alleen een logo voldoende is als visuele identiteit van je merk. Ik bied daarom alleen een volledig pakket aan, omdat ik erin geloof dat je het meteen vanaf de eerste keer goed moet doen. Ik zorg ervoor dat je een complete look & feel krijgt die helemaal is zoals je bent en wat je wil uitstralen met je bedrijf.

Een branding is namelijk veel meer dan alleen een logo. Ik geloof in een holistische benadering van je merkidentiteit. Het is dan ook mijn doel om een doordachte, sterke en authentieke branding te ontwerpen voor je bedrijf.

+ Wat als ik niet tevreden ben van mijn ontwerp na twee feedback rondes?

Als je, om welke reden dan ook, nog steeds niet tevreden bent na twee feedback rondes, dan gaan we door met het proces tegen mijn huidig uurtarief. Aangezien we eerst starten met diepgaande vragen, om er zeker van te zijn dat we op één lijn zitten, zijn de twee aanpassingsrondes voor 99% van de tijd voldoende.

+ Kan je mijn huisstijl sneller ontwerpen?

Elk project is zo opgemaakt dat er voldoende tijd is voor een onderzoeks-, ontwerp- en aanpassingsrondes. Indien de situatie dit toelaat, kan ik ervoor zorgen dat een project sneller kan worden omgezet naar een resultaat. De prijzen zijn hierop niet gebaseerd. Afhankelijk van de deadline en de complexiteit van het project spreken we een hogere uurprijs af.

+ Wat is de termijn van mijn branding proces?

Een branding proces duurt gemiddeld 3-6 weken. Dit is uiteraard ook afhankelijk van jouw reactiesnelheid op mijn vragen/mails.

+ Wat kan ik verstaan onder een branding gids?

De branding gids van je huisstijl omvat je logovariaties, kleurenpalet, lettertypeselectie, visuele uitwerkingen en het gebruik van je merk wordt erin uitgelegd. Dit is handig voor iedereen die je merk gaat gebruiken, zodat ze dit doen binnen de juiste richtlijnen. 

(logo – sublogo – grafisch elementen – lettertypes – kleuren – fotografie stijl – moodboard)

+ Wat is een stylesheet?

Eén pagina waarin je huisstijl beknopt staat omschreven, met de kleurcodes erbij vermeld. 

+ Wat zit er in een bestandpakket en hoe ontvang ik dit?

Je zal het bestandpakket altijd online ontvangen via WeTransfer. In bepaalde specifieke pakketten krijg je dit ook op USB-stick van Studio Sa’qia toegestuurd, zo gaat het nooit verloren. In deze map zit je logo en andere huisstijlelementen in alle nodige bestandsformaten: JPG, PNG, EPS en PDF, met het bijbehorend document over elk bestandstype. Zowel voor drukwerk als voor digitale weergaves. Hierin zit ook je branding gids en eventuele drukwerkbestanden.

+ Is het drukwerk inbegrepen

Nee, dit bied ik afzonderlijk aan, afhankelijk van je wensen. Regel je dit liever allemaal zelf, dan kan ik je ook enkele drukkerijen aanbevelen waarmee ik samenwerk.

SOCIAL MEDIA

+ Beheer je ook mijn social media account?

Nee, mijn service is alleen bedoeld voor template- en visualisatie-opmaak. Je ontvangt de ontwerpen via een bestandpakket of je kan ervoor kiezen dat ik ze voor jou in Canva opzet.

+ wat is een carrousel-versie?

Een post op Instagram die bestaat uit meerdere beelden na elkaar. Je volger kan ‘swipen’ om deze beelden te bekijken. Elke ‘swipe’ wordt door Instagram gezien als een interactie wat zorgt voor een betere interactiescore waardoor je post mogelijk een groter bereik heeft. 

+ HEB IK EEN HUISSTIJL NODIG VOOR DEZE VISUAlisaties?

Ja, zodra de nieuwe huisstijl klaar is kunnen we starten met de social media posts. Heeft je bedrijf nog geen sterke huisstijl, dan moeten we eerst kijken naar een nieuwe huisstijl voor je merk. Klik hier.

+ Hoe werken de social media visualisaties?

Elke maand lever je me content aan, waarop ik je social media afbeeldingen opmaak. Zo is je feed steeds herkenbaar in je unieke huisstijl en hoef je zelf niet uren bezig te zijn met iets dat niet helemaal je ding is. Zodra deze content is omgezet naar je visuals, bezorg ik je deze als JPG-bestand. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen, is deze uploaden op je social media account en klaar!

E-BOOK

+ Wat heb je van mij nodig? Wat moet ik aanleveren?

Voor ik aan je e-book ontwerp kan beginnen, heb ik volgende bestanden van je nodig: 

je huisstijl (logo, lettertypes & kleurcodes), beeldmateriaal en uiteraard je tekstdocumenten.

+ Hoe lever je mij het ontworpen e-book aan?

Je ontvangt het e-book als interactieve PDF. Dit is een digitaal document, dat interactieve elementen bevat zoals knoppen met een link achter. Zo kan je via een eenvoudige klik je doelgroep brengen naar je website, social media kanaal of een mail laten sturen.

+ Kan ik mijn e-book printen?

Ja, je ontvangt een PDF-bestand. Dit kan je eenvoudig afdrukken.

+ Kan je mijn e-book ook opmaken in een ander programma?

Nee, ik ontwerp enkel met de gekende Adobe-software voor de opmaak van je e-book. Het is dus niet mogelijk om je e-book te laten ontwerpen in Canva.

+ Wat zijn de social media visualisaties?

Visualisaties om je e-book te promoten op social media, op je website of in een nieuwsbrief. Deze visualisaties omvatten een mock-up van je e-book en inhoudelijke gegevens om je volgers warm te maken om de e-book te downloaden of aan te kopen.

+ Oeps, een schrijffout. Wat nu?

Je bezorgt me de inhoud van het e-book en ik neem deze teksten voor je over. Zorg dus zeker dat deze is nagelezen op schrijffouten.

STRATEGIESESSIE

+ Kan de strategiesessie bij jou doorgaan?

Momenteel kan de strategiesessie enkel doorgaan op verplaatsing. Dit wegens verbouwingswerken. Enkel zo kunnen we ongestoord werken en tot het beste resultaat komen.

+ Moet ik zelf iets voorbereiden?

Je mag gerust alles op tafel leggen wat je denkt dat waardevol is. Hoe dieper jij al kon graven, hoe betekenisvoller je strategie ook zal zijn.

+ Vanaf welke fase in mijn onderneming is een strategiesessie op z’n plaats?

Vanaf het moment dat je een onderneming wil starten of wanneer je al enige tijd bezig bent, maar niet goed weet welke richting je verder moet uitgaan.

+ Kan ik de huisstijl door jou laten ontwerpen?

Uiteraard, na de strategiesessies kan er gekozen worden om de huisstijl door mij te laten ontwerpen, maar je bent hier vrij in.

+ ik ga voor een rebranding, doe ik dan best ook een strategiesessie?

Als je zelf niet helemaal weet waar je naartoe wil, kan ik je dit wel aanraden. Zo heb je een handig document en weet je welke richting je uit wil met je onderneming.

+ Kan ik nog extra support vragen na de strategiesessie?

Dat kan je zeker. Hiervoor kijk je best even in de shop naar ‘ADVIES PER UUR’. Hier kan je een aantal uren kiezen en help ik je graag verder.

ALGEMEEN

+ Wat is je geldteruggarantie?

Ik werk niet met een geldteruggarantie. Het is erg belangrijk dat je de algemene voorwaarden goed leest voor je een akkoord geeft. Het zou me verbazen mocht je na afloop niet tevreden zijn over je huisstijl, we werken tenslotte nauw samen aan dit proces.

+ Kan ik in termijnen betalen?

Ja, betalingen worden opgesplitst in twee delen. Er is een aanbetaling van 40% die vooraf moet worden betaald, na akkoord van het project. De overige 60% wordt betaald wanneer het project voltooid is. Zodra de betaling volbracht is, zal je ook de ontwerpen ontvangen.

Je kan ook kiezen om in meerdere termijnen te betalen, waaronder max. 6 termijnen. Vraag mij hiervoor naar de betaallink om dit in orde te maken voor jou.

+ Boek ik best eerst een kennismakingsgesprek?

Ja, zo weten we meteen of het een match is en leer ik je onderneming beter kennen. 

+ BIED JE ONDERSTEUNING AAN?

Ik bied ondersteuning aan voor al mijn klanten die vragen stellen via e-mail. Niet via social media of andere platformen. De kosten worden per uur aangerekend.

+ Wat houdt deze ondersteuning in?

Ik ben er om je verder te helpen met de aangeleverde ontwerpen. Ik bied ook ondersteuning  voor visuals gecreëerd door jezelf, hier dien je gebruik te maken van het aanbod ‘advies per uur’.

+ Ik vind niet wat ik zoek

Je kan me altijd een mailtje sturen met je vraag. Ik beantwoord ze met plezier voor je.